Disseny ui/ux · imatge corporativa · campanya promocional

Garrotxa Approp

Client:

Ajuntament Olot, Associació de Comerciants d’Olot, Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Turisme Garrotxa

 

Encàrrec:
  • Conceptualització i gamifiació de la App
  • Disseny d’App i branding integral
  • Campanyes de promoció
  • Disseny web i vídeo publicitari per TV i xarxes
Resum:

Garrotxa Approp es va llançar durant la campanya de Nadal de 2020 i en menys d’un any s’han realitzat més de 1,5 milions d’euros en compres a través de la App.

Garrotxa Approp neix de la necessitat de promocionar i fidelitzar el comerç local, que durant els últims anys ha anat minvant, i s’ha accentuat arran de la davallada de vendes físiques a causa de la COVID19.

S’ha creat una App intuïtiva, divertida i fresca, on s’incentiva la compra de proximitat a través de la gamificació. Amb l’objectiu d’assolir els 5 nivells, s’anima a l’usuari a ser més responsable i conscient de la petjada que deixa al fer compres de proximitat. A més a més d’acumular punts, obtenir descomptes i aconseguir euros extres a l’assolir nous nivells, la App també actua com a eina de conscienciació.

Un altre element de diferenciació és que la App crea una xarxa de relacions entre establiments. L’usuari pot comprar a un lloc i gastar a un altre; així s’incentiva la interacció entre els diferents establiments, sortint-ne beneficiat el total del territori.

Els usuaris s’han de registrar a la App per poder anar sumant compres, punts i descomptes que s’aplicaran en properes compres (quan vulgui) en establiments adherits a la App. Aquests establiments poden ser comerços, serveis, restaurants, allotjaments, i també activitats turístiques de la Garrotxa. Cada vegada que l’usuari fa una compra, s’acumula directament un % de la mateixa que es podrà descomptar en properes compres. Paral·lelament, suma punts, i en assolir nivells nous, aconsegueix euros extres. Com més compra de proximitat, més hi guanya.

Una altra característica clau per aconseguir fomentar la compra de proximitat, és la implicació de les empreses del territori: Es poden generar vals regal per clients, proveïdors, treballadors… que s’acumulen directament a l’App en forma de descomptes. Es generen codis únics que l’usuari insereix a l’App, i automàticament aconsegueix “x” euros per gastar en els establiments adherits.

L’App també està pensada per institucions: ofereix la possibilitat de crear campanyes de promoció del consum local, com l’Olot+50, on l’Ajuntament d’Olot ha invertit XXXX euros en premiar amb 50€ extres tots els usuaris que fessin compres superiors al mateix import.